Skip to main content

VVBI heeft twee nieuwe bestuursleden

| Ruud Huijts | Nieuws
De VVBI heeft vanaf 2023 twee nieuwe bestuursleden: secretaris Cor Stolk en bestuurslid Eduard de Knegt.

Twee bestuursleden afgetreden

Twee VVBI-bestuursleden traden per einde van het verenigingsjaar 2022 af. Secretaris Ron van Troost wenste tussentijds af te treden vanwege verandering van werkzaamheden. Van bestuurslid Arnout Ruifrok was de zittingsperiode afgelopen. Zijn pensionering is aanstaande.
Namens de VVBI bedank ik Arnout en Ron voor hun inzet, tijd en moeite die zij in onze vereniging gestopt hebben.

Twee nieuwe bestuursleden

De Algemene Vergadering heeft ingestemd met de benoeming van Cor Stolk en Eduard de Knegt als bestuursleden van de VVBI met ingang van het verenigingsjaar 2023.

Op de eerste bestuursvergadering zijn de taken van het bestuur verdeeld, overeenkomstig de statuten van de VVBI:

  • voorzitter: Ruud Huijts
  • secretaris: Cor Stolk
  • penningmeester: Stephanie Moro-Ellenberger
  • bestuurslid: Eduard de Knegt, Werner Roest

De rol van bestuurslid

Bestuursleden worden voor een periode van drie jaar benoemd door de Algemene Vergadering. Het bestuur telt in totaal vijf (gezellige) leden. Samen bepalen zij de (dagelijke) koers van de VVBI. Het is mooi vrijwilligerswerk in een omgeving die nog volop in beweging en ontwikkeling is.

 

Ruud Huijts

Ruud is mede-oprichter en voorzitter van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI). Hij is als zelfstandig onafhankelijk adviseur werkzaam vanuit SAMENZICHT Consultancy. Ruud heeft zich met (de organisatie van) biometrie en identiteit beziggehouden bij o.a.  Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, Dienst Justitiële Inrichtingen en Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij is van mening, dat biometrie juist in het digitale tijdperk noodzakelijk is om personen betrouwbaar te herkennen zonder afbreuk aan privacy te doen. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.