• Start
 • Nieuws
 • VVBI-najaarsbijeenkomst 2016 uitnodiging

VVBI-najaarsbijeenkomst 2016 uitnodiging

Op donderdagmiddag 10 november 2016 kunnen de leden van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI), vakgenoten en andere geïnteresseerden elkaar weer ontmoeten en bezig zijn met de ontwikkelingen rondom biometrie en identiteit. Het thema van de zevende landelijke bijeenkomst luidt "Veiligheid raakt biometrie en identiteit".

Uitnodiging "Veiligheid raakt biometrie en identiteit"

Het programma staat open voor leden, hun genodigden en niet-leden, waarbij het aantal deelnemers gelimiteerd is tot ca. 70 en leden voorrang krijgen.

Datum: donderdag 10 november 2016
Locatie: *techniekHuys, De Run 4250, 5503 LL Veldhoven
Kosten: Gratis toegang voor leden van de VVBI en hun genodigde(n).
€ 50 in alle andere gevallen (ter plaatse te voldoen).
Registratie: Opgave bij de secretaris van de VVBI (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) voor woensdag 2 november 2016.
Parkeren: Gratis op de aangegeven parkeerplaats links van de toegangsweg
(gebruik De Run 4238 voor uw navigatiesysteem)

Programmaschema

13.00 Inloop en ontvangst  
13.30 Opening en welkom Ruud Huijts
13.45 Documentveiligheid vandaag de dag Harry Seebus
14.10 Heartbeat-ID: nieuwe telg aan het firmament Roland Sassen
14.35 Pauze  
15:00 Forensisch biometrie-onderzoek John Riemen
15.25 Praktische worstelingen met id-vaststelling Hans de Moel
15.50 Informatie uit VVBI-werkgroepen:
 •   Technieken & Toepassingen Biometrie
 •   Wet- & Regelgeving Biometrietoepassing
 •   Biometrie & Identiteit Platform
 
16.30 Afsluitende netwerkborrel  
17.45 Einde  

Presentaties

Documentveiligheid vandaag de dag

De veiligheid van documenten is eigenlijk sinds het bestaan van fysieke documenten belangrijk. Sinds de komst van elektronische documenten is de importantie van betrouwbaarheid alleen nog maar toegenomen voor onze samenleving. Na een lange geschiedenis bevindt ook documentveiligheid zich tegenwoordig in een dynamische situatie. Daarin is een rol voor o.a. biometrische authenticatie weggelegd.

Harry Seebus, eigenaar van Seebus Special Projects, heeft een loopbaan achter zich met commerciële activiteiten voor diverse bedrijven. Papier en dan in het bijzonder het bedrukken en de veiligheid ervan loopt als een rode draad hier doorheen.

Heartbeat-ID: nieuwe telg aan het firmament

Je identificeren met je hartslag is een betrekkelijk nieuwe ontwikkeling. Zoals elke innovatie komt er meer bij kijken dan in eerste instantie veelal verwacht wordt. Voorbeelden en de stand van zaken van biometrie met hartsignalen komen aan bod.

Roland Sassen, oprichter van Thinsia, houdt zich al vele jaren bezig met werken vanuit de cloud. Hij richt zich daarbij op de IT-infrastructuur. Biometrie is een van de pijlers. Hij doet o.a. onderzoek naar de mogelijkheden van hartsignalen voor biometrische identificatie en authenticatie.

Forensisch biometrie-onderzoek

Biometrie is in de maatschappij sterk in opkomst. Ook binnen de Opsporing is een verschuiving aan de gang. De vraag naar meer biometriesoorten stijgt. De politie maakt de stap voorwaarts en voegt gelaatsvergelijking toe aan de vingerafdrukken als herkenningsmiddel.

John Riemen is al geruime tijd werkzaam bij de eenheid van de (Nationale) Politie die over forensische biometrie gaat. Hij is beheerder van HAVANK (centraal politieregister met vingerafdrukken) en tevens een zeer ervaren specialist in operationele (politie)zaken rondom biometrie en in het bijzonder vingerafdrukken. Sinds kort is hij ook verantwoordelijk voor gelaatsvergelijking.

Praktische worstelingen met id-vaststelling

De verscherpte veiligheidscontroles op en rondom Schiphol zijn niet onopgemerkt voorbij gekomen. Het (biometrisch) paspoort speelt een voorname rol. Biometrietoepassingen kunnen in de nabije toekomst meer handige hulpmiddelen bieden. Wetgeving bepaalt wat wel en niet mag. De realiteit is echter weerbarstig. Meerdere processen zijn gebaat bij verbeteringen.

Hans de Moel is al geruime tijd actief voor de Koninklijke Marechaussee. Hij is hun specialist in forensisch onderzoek van documenten en biometrie. Hans streeft ernaar (automatische) grenspassage zo gemakkelijk, veilig en goedkoop mogelijk te maken.

Meld je aan als lid

Het lidmaatschap is bedoeld voor personen met interesse in de aspecten en facetten die spelen rondom biometrie en identiteit.

Lid worden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De jaarcontributie is slechts € 50.

Het lidmaatschap biedt o.a. gratis toegang tot de VVBI-bijeenkomsten.

Contact opnemen met de VVBI

E-mail

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Secretariaat (Ron van Troost)
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Webmaster (Ruud Huijts)

Postadres

 • Roestuin 48
 • 3343 CV Hendrik Ido Ambacht
 • Nederland

Bestuur