Uitnodiging Voorjaarsbijeenkomst 2018

Biometrie in toegangscontrole

Uitnodiging Voorjaarsbijeenkomst 2018

Welke rol speelt biometrie in toegangscontrole? Verschillende vormen van biometrie worden al vele jaren toegepast in identiteitscontrole om iemand toegang te verlenen dan wel te ontzeggen. Eisen aan beveiliging en veiligheid zijn veranderd. Toegangsverlening wordt een steeds breder begrip. De ontwikkelingen gaan gestaag door.
Op dinsdag 24 april 2018 organiseert de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVVBI) haar tiende bijeenkomst. Deelnemers uit het bedrijfsleven, kennis­instituten en de overheid en anderen zijn welkom om zich te komen informeren en onderling te netwerken.
Het ochtendprogramma is uitsluitend voor leden. Het middagprogramma staat ook open voor niet-leden met interesse in biometrie en identiteit en het thema biometrie in toegangscontrole. Het Heras Experience Center wordt speciaal voor de VVBI opengesteld.

VVBI voorjaarsbijeenkomst biuometrie in toegangscontrole 24 april 2018

Het VVBI-bestuur nodigt u van harte uit voor de Voorjaarsbijeenkomst 2018.

Datum: dinsdag 24 april 2018
Locatie: Heras Experience Center,
Industrieweg 18, 5688 DP Oirschot
Kosten: Gratis toegang voor leden van de VVBI.
€ 50 in alle andere gevallen (ter plaatse te voldoen).
Registratie: Opgave bij de secretaris van de VVBI (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) tot en met woensdag 18 april 2018 (leden krijgen voorrang vanaf 40 aanmeldingen).
Logistiek: Parkeren: in parkeerhavens aan de weg of op de locatie (gratis).
Openbaar vervoer: bus 144 vanaf station Best naar Oirschot halte Raffendonkstraat en ca. 6 minuten lopen.

Tijdschema Voorjaarsbijeenkomst

Onderstaand programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Ochtendprogramma (uitsluitend voor VVBI-leden)

10.00 Inloop en ontvangst  
10.30 Algemene Ledenvergadering  
11.30 Rondleiding door Heras Experience Center  
12.15 Lunch  

Middagprogramma “Biometrie in Toegangscontrole”

13.00 Inloop en ontvangst  
13.30 Opening Ruud Huijts
13.35 Welkom bij HERAS Jeroen Huijbregts
13.50 Biometrics in physical access control systems: today and tomorrow Fei Liu
14.20 Seamless access to ING Head Office locations Patrick Hens
14.50 Pauze (HERAS Experience Center toegankelijk)  
15.20 Biometrie voor toegangscontrole gezien vanaf de gebruikerskant Eduard de Knegt
15.50 Toegangsverlening bij perimeterprotectie Joop van Esch
16.20 Biometrische toegang zonder extra hardware (sezame) Arnout Klaassen
16.50 Afsluiting Ruud Huijts
17.00 Afsluitende netwerkborrel (HERAS Experience Center toegankelijk)  
17.45 Einde  

Presentaties

heras experience center

The role of biometrics in physical access control systems: today and tomorrow

N.B. deze lezing zal in het Engels gebeuren.

Biometric measures are supposed to be one of the most accurate ways to identify a person. However, in practice, only 10% of the readers today are biometric readers in an access control project. Fei Liu will give an overview of the obstacles of applying biometric readers. She will present her expectations on the future role of biometrics in access control system.

Dr.ir. Fei Liu is the product manager of Nedap Security Management. The product, AEOS, is Europe’s number one access control system, which has been widely used in various landmark projects. Since 2015, Fei has been responsible for the biometric integrations with AEOS.

Seamless access to ING Head Office locations

ING bouwt momenteel een nieuw hoofdkantoor. Vanuit de management board is het verzoek gekomen om een open en transparant gebouw te creëren. De huidige hoge beveiligingstourniquets passen niet in deze zienswijze. Afgelopen maanden heeft bij ING een experiment met Facial Recognition (FR) plaatsgevonden i.c.m. met lage toegangspoortjes.

Patrick Hens is al meer dat 28 jaar werkzaam bij ING in het veld van fysieke beveiliging. Hij is momenteel actief bij Corporate Real Estate en Facility Services. Hij is verantwoordelijk voor de physical security en safety van alle ING locaties in NL. Sinds 2001 is hij lid van het voormalige NBF en de huidige VVBI.

Biometrie voor toegangscontrole gezien vanaf de gebruikerskant

Is het gebruik van biometrie een vloek of een deugd? Hoe wordt dit zoal ervaren? Tevens wordt bekeken vanuit het kader van de privacy. Praktijkgerichte informatie wordt gepresenteerd over het gedrag van mensen die te maken krijgen met biometrische toegangscontrole en de daarmee samenhangende privacy gevoeligheid.

Eduard de Knegt is werkzaam bij Recogtech B.V. Dit bedrijf richt zich op ontwikkeling van biometrische producten en informeert geïnteresseerden d.m.v. een kennisbank.  Het doel is om de Palm-ID binnen een bepaalde markt breed te integreren.

Toegangsverlening bij perimeterprotectie

Wie mag waar naar binnen? Hoe zit het hiermee in de beveiliging buiten? Hoe kom je tot gecontroleerde toegang? Bij Heras is veel expertise aanwezig om dit soort vragen te kunnen beantwoorden en oplossingen te bieden. Men wordt steeds vaker met biometrie geconfronteerd. De uitdagende wereld van perimeterprotectie zal in het kort behandeld worden.

Joop van Esch werkt ruim 12 jaar bij Heras. Hij is Key Account Manager voor overheidsorganisaties, de railsector en daar waar een hoog risico geldt. Als Tender Manager zorgt hij voor inschrijving van Heras op (Europese) aanbestedingen. Hij is ook docent van de module Hekwerken en Beveiliging bij SOBA Security Opleidingen. Zijn moto is: “buiten beginnen is binnen winnen”.

Titel nog niet bekend

Nog niet bekend.

Daniel Verbiest is werkzaam bij Vision-Box in Portugal. … .

Biometrische toegang zonder extra hardware

In een demo wordt getoond hoe remote biometrische toegang zonder hardware kan werken. Er is aandacht voor use cases die op deze manier met remote biometrische authenticatie mogelijk zijn. De weg naar biometrische authenticatie en de voordelen van deze manier van remote biometrische authenticatie komen aan bod.

Arnout Klaassen is Chief Commercial Officer en leidt de marketing & sales afdeling van Sezame. Voorafgaand aan Sezame werkte Arnout in de telecommunicatie- en consultancysector in verschillende rollen, zoals CxO, VP en directeur voor onder andere voor T-Mobile, Liberty Global en Capgemini. Daarnaast werkt hij als freelancer voor uiteenlopende opdrachten in de telecomsector.

Dagvoorzitter

Ruud Huijts is medeoprichter en voorzitter van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit. Hij regelt en coördineert de inhoud van de Voor- en Najaarsbijeenkomsten. Tevens verzorgt hij de website vvbi.nl en blogt hij regelmatig over zaken gerelateerd aan identiteit en biometrie. Hij is als zelfstandig professional werkzaam vanuit SAMENZICHT Consultancy. Ruud heeft een brede interesse in de problematiek en organisatie rondom biometrie en identiteit.

Adres van locatie

Logo Heras CRHHeras Experience Center
Industrieweg 18, 5688 DP Oirschot
T 0499 55 12 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I www.heras.nl

Meld je aan als lid

Het lidmaatschap is bedoeld voor personen met interesse in de aspecten en facetten die spelen rondom biometrie en identiteit.

Lid worden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De jaarcontributie is slechts € 50.

Het lidmaatschap biedt o.a. gratis toegang tot de VVBI-bijeenkomsten.

Contact opnemen met de VVBI

E-mail

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Secretariaat (Ron van Troost)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Webmaster (Ruud Huijts)

Postadres

  • Roestuin 48
  • 3343 CV Hendrik Ido Ambacht
  • Nederland

Bestuur