Skip to main content

VVBI vernieuwt haar website

De vormgeving van de website vvbi.nl is al grotendeels vernieuwd. Er zal meer achtergrondinformatie over biometrie en identiteit gaan verschijnen. Leden krijgen  toegang tot een afgeschermd deel. De VVBI wil haar expertise meer etaleren.

Vijf jaar oud

De Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) heeft haar website vvbi.nl al weer meer dan 5 jaar gelden openbaar gemaakt. De website wordt alleszins redelijk bezocht gelet op de niche waarin de VVBI opereert.  In de basis voldeed de opzet nog steeds, maar enkele zaken begonnen toch wat te knellen. Bovendien bestond al langere tijd o.a. de behoefte om een afgeschermd deel voor VVBI-leden te bieden voor bijv. stukken van Algemene Vergaderingen.
Het is altijd moeilijk in te schatten, wat verstandig is. Doorgaan met iets dat werkt maar veroudering begint te tonen, of overstappen naar een nieuwe opzet met extra werk om allerlei zaken om te zetten. Na afweging hebben VVBI-bestuur en webmaster besloten om afscheid te nemen van de oude vorm van vvbi.nl en het pad van vernieuwing in te gaan.

screenshot van oude homepage

Fris uiterlijk

De vormgeving van vvbi.nl is wat moderner geworden. De basiskleuren met oranje en wit zijn min of meer gelijk gebleven.De indeling van de (landings)pagina's is aangepast. De opzet is voorbereid op meer inhoud op het gebied van identiteit en biometrie. Leden kunnen nu inloggen op vvbi.nl. Zij krijgen dan toegang tot meer pagina's dan de gewone bezoeker. De leden dienen zich wel eerst aan te melden, waarna handmatige controle gebeurt en vervolgens acceptatie (of afwijzing).

screenshot van nieuwe homepage

Nog veel te doen

Het is de bedoeling de komende tijd vvbi.nl in te gaan voorzien van meer informatie gerelateerd aan identiteit en biometrie.De voortgang zal afhankelijk zijn van de beschikbare tijd van de vrijwilligers.Als je wilt helpen. kun je contact opnemen met Ruud Huijts.
Het streven is uiteindelijk tot een inhoudelijk voldoende compleet overzicht te komen. Het einddoel is dat vvbi.nl de Nederlandstalige informatiebron wordt voor hen die in de wereld van biometrie en identiteit geïnteresseerd zijn. Deze ambitie sluit volledig aan bij het streven van de VVBI:

  • informatie uitwisselen en kennis delen tussen bedrijfsleven, kennisinstituten, overheid en burgers,
  • juist gebruik van biometrie bevorderen in persoonsherkenning, identiteitsmanagement, etc.