Skip to main content

René Besselink benoemd tot VVBI-erelid

René Besselink

De Algemen Vergadering 2020 van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit heeft René Besselink benoemd tot erelid van de VVBI.  René is het tweede erelid sinds de formele oprichting van de VVBI in 2013. Hij voelt zich vereerd.

Benoeming

Op voorstel van het VVBI-bestuur kan de Algemene Vergadering een lid wegens zijn bijzondere verdiensten voor de vereniging het predicaat erelid verlenen. De Algemene Vergadering 2020 heeft het erelidmaatschap aan René Besselink verleend. Bijzonder was dit jaar, dat de ledenvergadering als bijeenkomst niet door kon gaan vanwege de geldende coronamaatregelen. De Algemene Vergadering is "op afstand" via e-mail uitgevoerd. Dit maakte het helaas wat minder feestelijk voor René en alle andere leden.

Reactie René Besselink

Hierbij wil ik graag het bestuur en de leden hartelijk bedanken voor mijn benoeming tot erelid van de VVBI. Ik voel me daar zeer vereerd mee.
Het werk voor de VVBI heb ik altijd met veel plezier gedaan en de samenwerking met het bestuur heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Ik ben er zeker van, dat de VVBI een goede toekomst tegemoet gaat, ondanks de huidige omstandigheden vanwege het coronavirus.
Helaas kan ik alleen maar iedereen via de e-mail bedanken.
Hopelijk kan er dit jaar nog een VVBI-bijeenkomst worden gehouden en zien we elkaar alsnog in levenden lijve!

Voordracht

Enerzijds dient er niet te gemakkelijk over het verlenen van het erelidmaatschap gedacht te worden, Er moet een goede reden zijn om iemand voor te dragen, want het erelid is toch iets bijzonders. Anderzijds dient er niet te moeilijk gedaan te worden, want dan kan de vereniging niet haar waardering laten blijken.
Belangrijke overwegingen van het bestuur om René Besselink voor te dragen waren:

  • Hij heeft zich enorm ingezet voor de VVBI en biometriegebruik in de Rotterdamse haven.
  • Hij is één van de actievere oprichters van de VVBI.
  • Hij is sinds het allereerste begin d.w.z. formeel 6 jaar een uitstekend penningmeester geweest.
  • Hij heeft voor een solide financieel beleid gezorgd, waarvan de vereniging na zijn vertrek nog steeds profijt heeft,
  • Hij heeft zich intensief ingezet om vele voor- en najaarsbijeenkomsten goed te laten verlopen.

Daarnaast is René voor velen een vriendelijk persoon en aardige vent, zoals tijdens de talloze bijeenkomsten altijd weer bleek.

René Besselink is het tweede erelid van de VVBI. Ruud van Munster ging hem in 2018 voor.