Skip to main content

PIMN netwerkbijeenkomst Identiteitsfraude 13-02-2014

Platform Identity Management Nederland (PIMN) organiseert op 13 februari 2014 een netwerkbijeenkomst over identiteitsfraude. Dit kan ook voor VVBI-leden en anderen interessant zijn. Voor VVBI leden geldt een speciale korting.

Overheid zoekt samenwerking met biometriedeskundigen?

Bij het beheren van identiteiten speelt biometrie al heel lang een belangrijke rol. De consumentenelektronica leidt tot nog veel meer biometriegebruik. VVBI-leden hebben verstand van zaken en kunnen een rol spelen in de door BZK gezochte samenwerking tussen publieke en private partijen.

BZK heeft een kabinetsvisie opgesteld voor de aanpak van identiteitsfraude: "Slim voorkomen, vlot herstellen". Het is een heldere nota die partners in de publieke en private sector oproept de krachten te bundelen. Het antwoord komt in de vorm van moderne netwerken die snel reageren en slim anticiperen op identiteitsfraude.

13 februari 2014 staat de vraag centraal hoe de samenwerking van publieke en private partijen eruit moet zien. Wie werken samen? De vraag wordt voorgelegd aan een panel van deskundigen. Partijen met oplossingen worden uitgenodigd om mee te denken.
Het programma en de deelnemers zijn te vinden op www.pimn.nl.

Daarnaast presenteert Maria Genova de rauwe werkelijkheid van identiteitsfraude .
Zij schreef "Komt een vrouw bij de h@cker, hoe je identiteit gestolen kan worden".

De bijeenkomst is bedoeld voor partijen met belangstelling voor identiteitsfraude, en vooral partijen die een inbreng hebben bij de preventie en oplossing: slim voorkomen, vlot herstellen.

VVBI-leden profiteren van een kortingsregeling door in te schrijven in de categorie VVBI-leden via de website van PIMN.